• Kontakt
PREHOD,d.o.o.
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T  +386 (0)4 281 03 00
F  +386 (0)4 281 03 04
E  prehod@prehod.si

Lesene terase na Facebook-u

Uporabna kakovost je po naših kriterijih tista kakovost, ki uporabniku pomeni zadovoljstvo in in mu ne povzroča neugodja...več
 • Kje smo
 • KDO SMO
 • E-NOVICE
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK ZAPRTO  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA DO petek
  od 15.00 do 19.00
  SOBOTA
  OD 9.00 DO 13.00
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: 040-623-352
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00

LESENE TERASE – NOVICE

Lesene terase – novosti v ponudbi lesa za terase, novi materiali, novo orodje

Sistem Softlineza izdelavo lesenih teras

Podstavki Buzon za izdelavo dvignjenih zunanjih lesenih tlakov
Sistem HVC - Učinkovit sistem za pritrjevanje dinamičnih vrst lesa za terase
Ipe – Nov dobavitelj lesa z večjo izbiro podnic in z ugodnejšo ceno

Sistem Softlineza izdelavo lesenih teras

Sistem Softline predstavlja nov in inovativen način pritrjevanja podnic za terase, katerega osnova so posebno oblikovane spojke iz kompozitnega materiala. Sistem omogoča hitro in učinkovito pritrjevanje, naravno raztezanje in krčenje lesa ter posledično manjše napetosti v lesu in s tem povezane deformacije. Manjše napetosti v lesu so zagotovljene tudi z dobrim prezračevanjem celotne konstrukcije. Pri montaži tudi ne prihaja do površinskih poškodb lesa. Nov način pritrjevanja zahteva tudi posebno obliko profila podnic, te imajo namreč s spodnje strani dva utora v obliki črke T.

Podnice
 
 
Oblika spojk, podnic in način pritrjevanja po sistemu Softline

Oblika spojk, podnic in način pritrjevanja po sistemu Softline
Da bi sistem Softline zagotovil najvišjo kakovost izdelave teras, vse lesne vrste za izdelavo podnic ustrezajo posebnim zahtevam. Ves les je rezan četrtinsko ali polčetrtinsko, ima enakomerno strukturo, je brez površinskih napah in nima velikih razlik v barvi. Opisanim zahtevam ustreza vseh pet vrst lesa iz tega programa tik, afrormosia, ipe, padouk in merbau. Naveden vrste lesa spadajo v zgornji in srednji kakovostni razred, tako da omogočajo kupcu dovolj široko izbiro in prilagajanje višine investicije.

space

Podstavki Buzon in Wedge za dvignjene zunanje lesene tlake

Pri izdelavi teras in drugih zunanjih lesenih tlakov večkrat prihaja do zahteve po dvigovanju nivoja terase. Da bi se izognili dragim konstrukcijam, predstavljajo podstavki Buzon, ki so izdelani iz posebnih kompozitnih materialov, primerno rešitev. Z njimi je omogočena hitra in enostavna izvedba z dovolj veliko nosilnostjo. Podstavki so nastavljivi po višini v določenem območju, tako da z njimi lahko enostavno prilagajamo višino neravnosti podlage.

Podstavki Buzon
 
 
Oblika spojk, podnic in način pritrjevanja po sistemu Softline


Različne izvedbe podstavkov Buzon, prilagojene več višinskim razlikam
Podstavki Buzon Lahko premostimo višine od 50 do 800 mm. Pri izdelavi konstrukcije na tak način je potrebno upoštevati še stabilnost nosilnih letev in stransko sidranje.
Za premostitev manjših višinskih razlik in za manj obremenjene tlake uporabljamo še nov sistem Wedge, pri katerem s kombinacijo več koničnih sestavnih delov lahko hitro nastavimo višino podlage za nosilne letve.

space

Sistem HVC - Učinkovit sistem za pritrjevanje dinamičnih vrst lesa za terase

HVC spojke so izdelane iz kovinske osnove, ki ji zagotavlja potrebno trdnost pri pritrjevanju podnic, kar je še posebej pomembno za bolj dinamične vrste lesa, kot sta bangkirai in masaranduba. Kovinska osnova je prevlečena s posebno UV stabilno plastiko, ki spojkam daje končno obliko in ki določa razmik med podnicami.

HVC spojke so edine, ki jih pritrdimo z vijakom pod kotom 45o, podobno kot pri pritrjevanju notranjih ladijskih podov, kar zagotavlja še večjo stabilnost podnic zaradi pritiska v tangencialni smeri. Z uporabo HVC spojk je potreben simetričen in pravokoten stranski utor, ki ga je strojno možno tudi enostavno izdelati. Simetričnost pa omogoča uporabo obeh strani podnic, če imajo le-te različno oblikovano površino, na primer z utori, kar daje uporabniku možnost dodatne izbire.

Spojke HVC za nevidno stransko pritrjevanje podnic terase
 
 
Spojke HVC za nevidno stransko pritrjevanje podnic ZA terase.

space

Ipe – Nov dobavitelj lesa z večjo izbiro podnic in z ugodnejšo ceno (Les ipe v letu 2009 nudimo v boljši izvedbi)

Ipe podnice bomo v letu 2009 nudili z izboljšanim, za spojke HVC prilagojenim profilom. Izbor profilov in možnost izbire dolžin bo večja. Skrajšani bodo dobavni roki tudi za posebne dolžine lamel. Kakovost lesa bo ostala najmanj na enaki ravni in v skladu z EU standardi.

Novi profili lesa ipe, prilagojeni za pritrjevanje s spojkami HVC
 
 
Novi profili lesa ipe, ki so prilagojeni za pritrjevanje s spojkami HVC.