• Kontakt
PREHOD,d.o.o.
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T  +386 (0)4 281 03 00
F  +386 (0)4 281 03 04
E  prehod@prehod.si

Lesene terase na Facebook-u

Uporabna kakovost je po naših kriterijih tista kakovost, ki uporabniku pomeni zadovoljstvo in in mu ne povzroča neugodja...več
 • Kje smo
 • KDO SMO
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK ZAPRTO  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA DO petek
  od 15.00 do 19.00
  SOBOTA
  OD 9.00 DO 13.00
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: 040-623-352
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00

SVETOVANJE IN POMOČ KUPCEM PRI NAČRTOVANJU TERAS

Lesena terasa ima za uporabnika vedno precej oseben pomen, zato ne prepušča odločitev drugim. Prav zato potrebuje verodostojne informacije, na podlagi katerih se odloča za izbor materialov in izvedbo.

Predvsem vrtne terase so prostori za sproščanje in prijetno bivanje, zato jo vsak uporabnik želi oblikovati tako, da mu bo v okviru danih pogojev ustrezala na najboljši možni način. Osebni interes se kaže v tem, da se večina bodočih graditeljev terase osebno zanima za informacije, na podlagi katerih bi se lahko odločili za izbor materiala in za izvedbo. Na podlagi izkušenj smo se odločili, da organiziramo svetovanje in ponudimo pomoč s posredovanjem informacij, ki jih večina potrebuje.

Vključena v okolje in funcionalna terasa iz tikovine po načrtu arhitekta

Terasa za poslovne namene

Verodostojnost informacij

Ponudba materialov za lesene terase in sistemov za njihovo gradnjo je na trgu velika. Investitorji so v položaju, da morajo zbrati čim bolj verodostojne informacije o za njih odločilnih dejavnikih za izbiro. V poplavi komercialnih sporočil je to zelo oteženo. Predvsem se postavlja vprašanje verodostojnosti informacij, na podlagi katerih naj bi se odločali.

Z ugotavljanjem verodostojnosti dobavitelja lesa oziroma izvajalca del boste v vsakem primeru imeli težave, saj to lahko le delno ugotovite in še to le, če vsaj nekoliko veste o lesu ali če imate možnost preveriti, na kakšnih projektih in kako dobavitelj dela. Verodostojnost je predvsem posledica zaupanja, ki si ga nekdo ustvari in manj komercialni rezultati. Odločitev je vaša, komu boste zaupali in komu ne.

Pomoč kupcem

Pomoč kupcem želimo ponuditi na dva načina. Sestavili smo seznam najbolj pogostih vprašanj, ki nam jih zastavljajo kupci, in odgovorov nanje. V njih lahko najdete veliko podatkov o materialih, načinu izdelave teras, o posameznih detajlih in drugih splošnih stvari, ki se nanašajo na gradnjo terase.

Ker je vsaka terasa kljub vsemu individualni projekt, predvsem kar zadeva dimenzije terase, omejitev lokacije, kjer bo terasa postavljena in interesov posameznika, smo pripravili svetovalne ure za vse zainteresirane, ki želijo s strani našega svetovalca pomoč že v fazi priprav na gradnjo.

Področje svetovanja obsega naslednje:

 • konstrukcija terase in omejitve lokacije – kako v danih pogojih optimalno postaviti teraso želenih dimenzij, razne konstrukcijske rešitve
 • izbira materialov za izdelavo terase; kako izbrati pravo kakovost lesa z upoštevanjem klimatskih razmer, lastnosti in cene materialov
 • kaj vpliva na kakovost izvedbe terase in njeno trajnost
 • kako rešiti določene konstrukcijske detajle, obrobe ob bazenih, stopnišča, jaške, dvignjene nivoje in drugo
 • vsa druga vprašanja v povezavi z uporabo terase

V primerih, da investitor potrebuje strokovno pomoč arhitekta pri oblikovanju terase, lahko ponudimo povezavo z več priznanimi arhitekti in krajinskimi arhitekti, ki vam bodo z veseljem pomagali.

Svetovanje poteka ob torkih, sredah in četrtkih v popoldanskem času in sicer med 15. in 18. uro v vnaprej dogovorjenem terminu. V primeru, da vam ta čas ne bi ustrezal, je svetovanje možno dogovoriti tudi izven teh terminov.
Prosimo, da se za svetovanje dogovorite vnaprej in da rezervirate termin pri našem svetovalcu na tel. 04-2810-300.

 

POGOSTA VPRAŠANJA V ZVEZI Z LESENIMI TERASAMI

 1. Vprašanje: Kako naj se lotim izdelave terase?
  Za izdelavo terase najprej potrebujete idejni načrt, pomoč arhitekta je v veliko pomoč. Izdela vam lahko natančen načrt z vsemi detajli. S takim načinom pristopa boste najlaže in najhitreje prišli do ustrezne rešitve. Arhitekt vam bo pomagal tudi pri izbiri ustreznega lesa, tudi ob pomoči dobaviteljev. Ostane vam še dokončna izbira materialov in izvajalca.

 2. Vprašanje: Katera vrsta lesa je najbolj primerna za izdelavo moje terase?
  Za vašo teraso je najbolj primerna tista vrsta lesa, ki bo zadovoljila vaša pričakovanja tako v smislu kakovosti lesa in posledično njegove uporabne trajnosti, kakor tudi njegove cene.

 3. Vprašanje: Kakšna je trajnost lesene terase?
  Trajnost lesene terase je predvsem odvisna od kakovosti uporabljenega lesa in zahtev uporabnika. Za nekoga je deformirana, močno razpokana terasa lahko še sprejemljiva, za nekoga drugega povsem neuporabna.

 4. Vsa vprašanja

Želim postaviti novo vprašanje

Prosimo, da vprašanje zastavite preko naslednje povezave: Novo vprašanje