• Kontakt
PREHOD,d.o.o.
Smledniška cesta 64 a
4000 Kranj

T  +386 (0)4 281 03 00
F  +386 (0)4 281 03 04
E  prehod@prehod.si

Lesene terase na Facebook-u

Uporabna kakovost je po naših kriterijih tista kakovost, ki uporabniku pomeni zadovoljstvo in in mu ne povzroča neugodja...več
 • Kje smo
 • KDO SMO
 • DELOVNI ČAS
  PRODAJNEGA SALONA

  PONEDELJEK ZAPRTO  
  TOREK 9:00-19:00  
  SREDA 9:00-19:00  
  ČETRTEK 9:00-19:00  
  PETEK 9:00-19:00  
  SOBOTA 9:00-13:00  
 • SVETOVANJE
  V PRODAJNEM SALONU
  SREDA DO petek
  od 15.00 do 19.00
  SOBOTA
  OD 9.00 DO 13.00
 • svetovanje
  PO DOGOVORU
  T: 040-623-352
  E: prehod@prehod.si
 • DELOVNI ČAS
  PISARNE PREHOD
  PONEDELJEK-PETEK
  od 9.00 do 16.00

IZDELAVA LESENE TERASE – SISTEM Softline

Sistem Softline zagotavlja široko izbiro trajnih vrst lesa in njihovo kakovost, zanesljiv neviden način pritrjevanja in druge pogoje, ki zagotavljajo trajnost s tem sistemom izdelanih teras.

Osnova sistema Softline je poseben način pritrjevanja podnic s kompozitnimi spojkami, ki omogočajo hitro in enostavno montažo podnic. Spojke zahtevajo izdelavo posebne oblike profila podnic s spodnje strani. Ta način pritrjevanja ne poškoduje lesa in s tem ne pride do šibkih točk na lesenih podnicah, kjer bi lahko prišlo do deformacij, razpok in cepljenja. Površin lesa na vseh ploskvah ostane gladka in povsem nepoškodovana. Spojke so izdelane iz posebne mešanice sintetičnih materialov, ki zadotavljajo dolgotrajno trdnost in oblikovno stabilnost. Poleg tega spojke zagotavljajo tudi boljše prezračevanje montiranega lesa. Zelo pomembna lastnost Softline spojk je tudi v tem, da naravno krčenje in raztezanje lesa pri spremembi vlažnosti ozračja dobro kompenzira in pri teh spremembah ne pride do nepotrebnih napetosti v lesu.

Sistem Softline

Vrste lesa v sistemu Softline

V sistemu Softline nudimo 5 vrst lesa in sicer tik, afrormosia, ipe, padouk in merbau. Značilnost vseh je enakomerna kakovost (vse podnice so žagane četrtinsko ali polčetrtinsko, so brez površinskih in strukturnih napak in brez velikih razlik v barvi lesa. Posamezne vrste lesa imajo sicer različne lastnosti, vendar jih kakovost razreza in obdelave vse razvršča v bolj kakovostno skupino lesov za zunanjo uporabo

Postopek polaganja podnic

Po pritrditvi prve vrste spojk na podlago sledi vstavljanje podnic na zatiče, ki podnice po zamiku v stran popolnoma fiksirajo. Naslednja spojka omeji premik podnice in s tem zagotovi njen stabilni položaj. Postopek se nato ponavlja do zadnje vrste podnic.

Velika prednost sistema Softline je tudi v tem, da omogoča enostavno odstranjevanje poškodovane podnice na sredini tlaka, brez da bi pri tem prišlo do poškodb lesa.

Sistem Softline

Lesena terasa po zaključku montaže ne potrebuje nobene dodatne obdelave. Brušenje lesa terase ni potrebno, ker so vse podnice natančno obdelane, razen v primeru, če se odločite za oljenje terase. V tem primeru je potrebno oljenje že takoj po montaži. Oljenje lesene terase sicer ne podaljša njene trajnosti, služi samo ohranjanju naravne barve lesa.

Sistem Softline Iz burmanske tikovine in po sistemu Softline izdelana terasa.


Dodatne informacije o izdelavi lesenih teras

Sistem Softline Podstavki za dvignjene zunanje lesene tlake
Podstavki za dviganje nivoja terase in za enostavno postavljanje terase v vodoravni nivo omogočajo hitro izvedbo in prilagodljive višine.

 

POGOSTA VPRAŠANJA V ZVEZI Z LESENIMI TERASAMI

 1. Vprašanje: Ali lahko sami montiramo teraso s sistemom Softline?
  Če podkonstrucija terase ni preveč zahtevna in če imate smisel in spretnost za tako delo ter ustrezno orodje, ni ovire, da bi teraso izdelali tudi sami.

 2. Vprašanje: Kakšne so prednosti uporabe Softline sistema za montažo terase?
  - omogoča nevidno pritrditev podnic na podlago,
  - spojke zagotavljajo fleksibilnost ob krčenju in raztezanju lesa in po razbremenitvi omogočajo vračanje v prvotno lego,
  - omogoča prečne premike podnic, ne da bi zaradi tega prišlo do poškodb lesa,
  - podnice nimajo direktnega stika s podkonstrukcijo,
  - skrajšuje čas montaže,
  - zagotavlja dobro zračenje položnega tlaka,
  - možno je enostavno odstranjevanje in ponovno pritrjevanje posameznih podnic.


 3. Vprašanje: Ali je pritrjevanje podnic potrebno dobiti posebno orodje?
  Za pritrjevanje podnic na terasi se lahko uporabi različne načine in material (vijaki, spojke, leseni čepi), od česar je odvisna tudi uporaba orodja. Večinoma lahko uporabite električno ročno orodje, baterijski vrtalnik, brusilnik, mizarske spone, spone za pozicioniranje lamel, ustrezne vložke za vijake, krožno in povratno žago in še kaj. Za izdelavo podkonstrukcije potrebujete v glavnem isto orodje.

 4. Vsa vprašanja

Želim postaviti novo vprašanje

Prosimo, da vprašanje zastavite preko naslednje povezave: Novo vprašanje